Skip to main content

Berco’s nya produkt gör succé i Norge!

By juni 14, 2019december 17th, 2019Nyheter

Den nya produktens Unique Selling Point är dess extremt stora lastkapacitet, exceptionellt höga nyttolast och smidighet kombinerat. Vilket gör att kunden kan a) lasta 28 m³ istället för 14,6 m³, b) lasta 2700 kilo istället för 800 kil, c) med samma lätta transportbil och d) kräver endast BE-körkort.

Framtid

Med de nya miljökraven samt infrastrukturen kring våra storstäder så kommer denna typen av fordon bli mycket attraktivt i framtiden. Transportbranschen står inför stora utmaningar redan nu, internethandlen ökar snabbt vilket betyder att distributionen av paket ökar hela tiden. Samtidigt så är det fokus på lastvikter speciellt på 3,5 – tons bilarna där man i dagsläget klarar <1 – ton. Att få tag på behöriga chaufförer till lastbilar är problematiskt, men med denna kombinationen få en chaufför med sig 2,5 halv gång så mycket vikt som en vanlig 3,5 tons skåpbil samt en helt annan bränsleförbrukning jämfört med en tunglastbil. Så även ur ett rent miljöperspektiv är detta ett bra alternativ.

Produkt

Skåpet är en isolerad sandwichkonstruktion, uppbyggt av ett självbärande isolerat halkskyddat golv på 40mm tjockt. Tak, väggar, framstam i 30 mm tjockt. Framstammen är förstärkt och förberedd för kylaggregat. Surningsskena på väggar och framstam c/c 900 mm från golvet. Fyra stycken LED lampor i taket. Trailern har ett hel galvat chassi med luftfjädrade boggi axlar och ABS bromsar, att det är boggi och luftfjädring gör att både lasten och själva trailern skonas även vid körning på dåliga vägar.Bakgavellyft Zepro Z3N 750kg med lyftplatta i aluminium.

Kund

Nidaros Frakt Express i Norge är en kund som har valt Berco citytrailer. De är ett växande transportbolag som kör framförallt styckegods men även kylvaror. Man har köpt 3 citytrailer 2 med Renault Master och en Mercedes Sprinter som dragbil. De har valt att ha en öppningsbar sida på skåpet samt lagt in aluminiumdurk på golvet samt bytt till en 1000 kg Zepro bakgavelyft för att få en så flexibel och lätt lastad trailer för deras behov.